Haku

Kirjallisuus

Lukuhaasteet

Etkö tiedä, mitä lukisit? Tartu lukuhaasteeseen! Eri vuosien lukuhaasteet, kirjavinkit ja muun materiaalin löydät lukudiplomi-sivulta. Lisää lukuhaasteita löydät esim. lukuneuvojalta, Helmetin sivuilta tai osallistumalla Luku-Lumpeiden Facebook-ryhmään.

Lukuneuvoja

Palvelu sopii kaikille aikuisille, oli taustalla sitten lukutauko tai pidempi lukuharrastus. Tavoitteena on löytää uudenlaista ja yllättävääkin, ei niinkään etsiä saman tyyppistä luettavaa kuin aikaisemmin. Kirjaston lukuneuvojat laativat sinulle 10-12 teoksen kirjalistan toiveittesi pohjalta. Lista valmistuu kahden viikon kuluessa lomakkeen vastaanotosta.

Klikkaa lomakkeeseen: Lukuneuvoja

Verkkokirjasto apunasi

Kirjautumalla verkkokirjastoon saat käyttöösi erilaisia työkaluja lukuharrastuksesi tueksi. Lisää ohjeita verkkokirjaston käyttöön löydät sivulta Verkkokirjasto ja tiedonhaku.

Suosikkilistat

Verkkokirjastossa voi luoda itselleen yhden tai useamman suosikkilistan. Tietueita voi lisätä suosikkilistalle hakutulos- tai tietuesivulla nuppineulan muotoisella painikkeella. Suosikkilistoja voi olla useita ja niiden lisääminen tapahtuu Oman tilin Suosikit-välilehdellä. Samalla välilehdellä voi tehdä listasta julkisen, jolloin lista saa oman osoitteen. Listan osoitteen voi halutessaan jakaa esimerkiksi ystävilleen tai sosiaalisessa mediassa. Pelkkä julkaiseminen ei siis tuo listaa näkyväksi muille käyttäjille.

Uutuusvahti

Verkkokirjasto tallentaa kaikki hakusi, vaikka et olisikaan kirjautuneena. Välimuistin tyhjentäminen tai selaimen sulkeminen poistaa nämä tallennetut tiedot. Haun pystyy tallentamaan myös pysyvästi tekemällä siitä uutuusvahdin. Tämä onnistuu välilehdellä "Tallennetut haut". Valitse se haku, jonka haluat tallentaa uutuusvahdiksi ja määritä pudotusvalikosta, haluatko tiedon hakuun liittyvistä uutuuksista päivittäin vai viikoittain. Tiedot lähetetään sähköpostitse siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet määritellyt uutuusvahdin sähköpostiosoitteeksi Omat tiedot -välilehdellä.