Haku

Lehdet

Lumme-kirjastoihin tulee yhteensä satoja eri aikakaus- ja sanomalehtiä. Sanomalehtiä voit lukea kirjastossa, aikakauslehtiä voi lainata myös kotiin. Uusin numero on luettavissa vain kirjastossa. Vain saatavilla oleviin numeroihin voi tehdä varauksia.

Voit selata kirjaston aikakauslehtivalikoimaa verkkokirjastossa vuosikertojen mukaan. Löydät tiedot nopeimmin kirjoittamalla hakukenttään lehden nimen ja haluamasi vuoden (esimerkiksi "Suomen kuvalehti 2023").

Paperilehtien valikoima vaihtelee kirjastoittain. Lumme-kirjastot kuuluvat yhteiseen e-kirjastoon, jonka mukana asiakkaille on saatavana suurempi valikoima erilaisia verkkokirjastossa olevia aikakauslehtiä. Yhteinen e-kirjasto tulee käyttöön 23.4.2024. ePress-palvelu on käytössä normaalisti. Kaikki käytössä olevat e-lehtipalvelut näet e-lehtisivulta.

Lehtien varaaminen

Kun olet kirjautunut sisään verkkokirjastoon, näet lehtien saatavuustiedon kirjastoittain. Valitse haluamasi kirjaston kohdalta lehtinumero, johon haluat tehdä varauksen ja klikkaa Tee varaus -painiketta. Voit varata lehtiä myös muista kirjastoista kuin omasta lähikirjastostasi. Sinulle sopivan noutopaikan voit valita sivustolle avautuvassa pop-up -ikkunassa.