Haku

Lapset

Lapsen oma kirjastokortti?

Kirjastokortin hankkimiselle ei ole alaikärajaa!

Lumme-kirjastojen kirjastokortin voi hankkia kaikista Lumme-kirjastoista ja sama kortti käy kaikissa Lumme-kirjastoissa. Alle 15-vuotias tarvitsee kirjastokortin hankkimiseen täysi-ikäisen vastuuhenkilön takauksen.

Kirjastoista voi lainata esimerkiksi kirjoja, lehtiä, levyjä, elokuvia, erilaisia esineitä ja pelejä. Kirjastokortin on oltava mukana lainattaessa. Lumme-kirjastojen e-aineistoja pääsee käyttämään kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella PIN-koodilla. E-aineistosta löytyy mm. e-kirjoja, e-äänikirjoja sekä elokuvia.

Tulostettava ilmoittautumislomake (pdf).
Lomakkeen voi tulostaa ja täyttää valmiiksi. Lomakkeita saa myös kirjastosta.

Lukukoirat Lumme-kirjastoissa

Onko lukeminen sinulle uutta tai hankalaa? Lukukoirat ovat kuuntelun ammattilaisia, jotka eivät arvostele, jos lukeminen vähän hapuilee. Lukukoiran kanssa voi treenata ääneen lukua rauhallisessa paikassa, sillä paikalla on lukijan ja koiran lisäksi vain koiran ohjaaja.

Lue lukukoirien esittelyt täältä.

Kirjastojen yhteistyö opettajien ja kasvattajien kanssa

Lumme-kirjastot tekevät aktiivista yhteistyötä varhaiskasvatuksen ja eri oppilaitosten kanssa omissa kunnissaan. Yhteistyön tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria lukemaan sekä kehittää heidän tiedonhankinnan ja monilukutaidon hallintaa.

Kirjastot tarjoavat kasvatuksen ja opetuksen käyttöön myös yhteisiä materiaaleja verkossa.

Voit lukea enemmän kirjaston ja opetuslaitosten yhteistyöstä täältä.

Satuhetket kirjastoissa

Lumme-kirjastoissa on mahdollisuus osallistua lasten kanssa vauhdikkaille satutunneille, olitpa sitten vanhempi tai varhaiskasvatuksen ohjaaja. Voit tarkistaa oman kirjastosi satutunnit kirjaston kotisivuilta tai piipahtamalla ihan kirjastossa paikan päällä.