Haku

Opettajat, vanhemmat ja varhaiskasvattajat

Kirjastojen ja koulujen yhteistyö

Lumme-kirjastojen perustehtäviin kuuluu mm. lukemaan innostaminen ja erilaisten sisältöjen avaaminen. Kirjasto ohjaa myös kirjaston käytössä ja tiedonhankinnassa. Teemme yhteistyötä koulujen ja varhaiskasvattajien kanssa, kuten tarjoamalla esimerkiksi lukudiplomeja, kirjastokäyntejä ja kirjavinkkausta. Voit hankkia myös yhteisökirjastokortin, jolla voit lainata kirjoja luokallesi. Lisätietoa kirjaston tarjoamista palveluista saat ottamalla yhteyttä suoraan kotikirjastoosi.

Tulostettava ilmoittautumislomake yhteisöille (pdf).


Kirjastot:

Kirjasto ja varhaiskasvatus

Päiväkoti- ja perhepäivähoitoryhmät ovat erittäin tervetulleita vierailemaan kirjastossa tai kirjastoautossa. Voit hankkia myös yhteisökirjastokortin, jolla voit lainata kirjoja ryhmällesi. Vierailu omatoimikirjastossa ei myöskään ole este, sillä yhteisöasiakas pystyy tekemään omatoimisopimuksen.

Vauvaperheiden kirjasto

Vauvaperheet ovat aina tervetulleita kirjastoon, eikä ole koskaan liian aikaista tulla kirjaston asiakkaaksi. Kirjasto tarjoaa erilaisia palveluita myös vauvaperheille, kuten esimerkiksi tapahtumia ja satuhetkiä. Kirjastoon voi tulla myös viettämään aikaa ja vaikka lukemaan yhdessä lapsen kanssa. Kirjastosta löytyy myös paljon satukirjoja iltojen satuhetkiin, voit kysyä vinkkejä omasta kirjastostasi.

Hyödyllisiä linkkejä

Lastenkirjoja eri aiheista tarjoaa listoja ajankohtaisista ja lapsia usein mietityttäviä aiheita.

Lukemosta löytyy kirjavinkkejä niin lapsille kuin nuorille, kuten myös uutuuslistoja.

ErTe on Seinäjoen kirjaston lasten- ja nuorten kirjastotyöhön liittyvä erityistehtävä. Sivustolta löytyy mm. kirjallisuuteen liittyviä tehtäviä eri ikätasolle, sekä vinkkejä lukemisenedistämiseen.

Lastenkirjainstituutti on lasten- ja nuortenkirjoihin keskittynyt erityiskirjasto.

Lue lapselle rohkaisee viettämään yhteistä lukuaikaa lapsen kanssa, myös senkin jälkeen kun lapsi on oppinut lukemaan. Sivustolla on tarjolla myös kirjavinkkejä.

Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää ääni-, piste- ja muita erikoisvalmisteisia kirjoja ja oppimateriaaleja. Asiakkaaksi voivat liittyä he, joille tavallisten kirjojen lukeminen on vaikeaa lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi.

Selkokeskus tuottaa tietoa selkokielisyydestä ja selkokielistä materiaalia.