Haku

Kotipalvelu ja esteetön kirjasto

Lumme-kirjastot kiinnittävät huomiota esteettömyyteen ja saavutettavuuteen sekä tiloissa että verkossa. Voit aina kysyä apua henkilökunnaltamme. Otamme myös mielellämme vastaan palautetta palveluidemme kehittämiseksi.

Kotipalvelu

Osa Lumme-kirjastoista tarjoaa kotipalvelua. Kirjaston kotipalvelu on tarkoitettu niille asiakkaille, jotka eivät terveydellisistä syistä tai korkean iän vuoksi voi itse asioida kirjastossa.

Käytettävissä on koko Lumme-kirjastojen aineisto: kirjat, lehdet, äänikirjat, isotekstiset kirjat, selkokirjat, musiikki- ja kielikurssiäänitteet, Celia-äänikirjat sekä elokuvat. Kotipalvelu on asiakkaalle maksutonta.

Asiakas saa toivomansa aineiston kotiin kirjaston kotipalvelua hoitavan henkilön valitsemana ja toimittamana. Sovittaessa aineiston voi toimittaa asiakkaalle myös hänen valtuuttamansa henkilö tai taho. Valtuutettu henkilö tai taho huolehtii valmiiksi kootun noutokassin kuljetuksesta asiakkaalle, ja palautuksesta kirjastoon.

Ennen palveluiden käyttöönottoa asiakkaalle kerrotaan toimintaperiaatteet ja kysellään lukumieltymyksistä. Asiakkaan tulee täyttää ilmoittautumislomake ja palauttaa se kirjastoon. Kotipalvelun asiakkaaksi on mahdollista päästä myös määräajaksi. Asiakkuus alkaa, kun sekä asiakas että kotipalvelua hoitava kirjasto ovat allekirjoittaneet lomakkeen ja sopineet järjestelyistä.

Kysy lisää omasta kotikirjastostasi.

Celia-kirjaston palvelut

Celian logo

Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa esim. lukivaikeuden, heikon näön tai muun vastaavan syyn vuoksi. Palveluiden käyttäjäksi voit liittyä omassa kirjastossasi.

Celian valikoimaan kuuluu yli 40 000 äänikirjaa, joita voit kuunnella maksutta suoraan verkossa. Valikoimasta löytyvät sekä vanhat klassikot että uutuuskirjat.

Ohjeet kuunteluun löydät Celian sivuilta.

Kirjasto selkokielellä

Lumme-kirjastoihin hankitaan kirjoja myös selkokielellä. Selkokielisiä kirjoja voit hakea verkkokirjastossa hakusanalla selkokirjat tai klikkaamalla tästä linkistä.

Viittomakielinen kirjasto

Viittomakielinen kirjasto on verkkopalvelu, johon kootaan viittomakielistä aineistoa. Osa materiaalista on käännetty suomeksi tai ruotsiksi.

Kirjasto tallentaa Suomen viittomakielisten kulttuuria, historiaa ja kieltä. Aineisto on helposti kaikkien saatavilla eikä asiakkuus vaadi rekisteröitymistä. Kirjastoa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Viittomakielinen kirjasto